BALÍKOVNA DOPRAVA ZDARMA pro objednávky od 1500Kč a DÁREK k nákupu od 1000Kč

Malí piráti a tajemný ostrov

Na jednom dalekém moři plul starý pirátský koráb jménem Bouřlivák. Na jeho palubě nebyli žádní drsní piráti, jak byste možná čekali, ale parta malých, veselých a statečných pirátů. Kapitánkou této posádky byla odvážná holčička jménem Lilly, kterou ostatní velmi obdivovali pro její statečnost a ochotu vždy všem pomoci. Její nejlepší kamarádi byli Tomík, který uměl šplhat po stěžni jako opice, a Klárka, která měla vždy po ruce nějaký důvtipný plán, jak se dostat i z té největší šlamastyky.

malí piráti a tajemný ostrov

Jednoho slunečného rána, kdy se moře třpytilo jako zrcadlo, našli malí piráti v podpalubí starou truhlu. Tomík byl silák, tak vypáčil rezavý zámek a truhla se otevřela. Uvnitř byla ale jen stará mapa. Malí piráti byli zklamaní, ale Klárka najednou vykřikla: „Podívejte, to není tak nějaká obyčejná stará mapa. Vypadá to jako mapa k pokladu.“ A opravdu, mapa byla pokrytá záhadnými značkami a uprostřed ní se vyjímal nápis: „Tajemný ostrov pokladů“. Lilly, Tomík a Klárka byli nadšení a rozhodli se okamžitě vydat na cestu a ostrov i poklad najít.

malí piráti a tajemný ostrov (2)

Pluli dnem i nocí, až se před nimi objevil ostrov z mapy. U ostrova plulo hejno veselých a usměvavých delfínů, kteří jako by se jim snažili říct, že jsou tady správně. Ostrov byl pokrytý hustým deštným pralesem a kolem něj se rozprostírala průzračná azurová voda. Na břehu ostrova našli starou opuštěnou loďku a kolem ní stopy vedoucí do lesa.

„To musí být stopa k pokladu!“ vykřikl Tomík a všichni se vydali po stopách.

Procházeli deštným pralesem, kde potkali spoustu opic a dva lemury, zpívající stromy, a dokonce i mluvícího papouška, který jim řekl, že jdou správnou cestou. Když došli na konec pralesa, ocitli se před velkou jeskyní. Nad jejím vchodem byl vytesaný nápis: „Vstupte, ale pouze s čistým srdcem.“

malí piráti a tajemný ostrov (1)

Tomík se nápisu podivil a řekl: „To se jako máme jít umejt?“ Lilly se zasmála a řekla: „Nééé, ty trumpeto, to znamená, že musíme být laskaví a nesmíme myslet jen na sebe.“ Všichni souhlasili a vstoupili do jeskyně. Šli dlouhou tmavou chodbou a najednou se před nimi otevřel velký prostor, ve kterém všude dokola plály pochodně. Uprostřed stála na obrovském kameni dřevěná truhla se zlatým kováním. Víko truhly bylo těžké, a tak ho malí piráti společnými silami otevřeli. Uvnitř truhly byly zlaté mince a drahé kameny, ale také stará kniha plná moudrých rad a starých příběhů.

Hned na první stránce knihy bylo napsáno, že opravdový poklad není jen o bohatství, ale také o přátelství, odvaze a moudrosti. Lilly, Tomík a Klárka se vrátili na svou loď s novým poznáním, že největším pokladem jsou vlastně oni sami a jejich společné dobrodružství, které při hledání pokladu zažili. A každý večer, když zapadalo slunce, si malí piráti připomínali, že pravý poklad je vždycky v jejich srdcích.

A tak skončilo jedno z mnoha dobrodružství malých pirátů, kteří věděli, že s přáteli a dobrou náladou může být každý den plný pokladů.